XVI Congrés SEG - Molteno3

16/03/2022

La Dra. Susana Duch participa al XVI Congrés de la Societat Espanyola de Glaucoma.

El passat 10,11 y 12 de març es va celebrar a Palma de Mallorca  el XVI Congrés de la Societat Espanyola de Glaucoma i va comptar amb una destacada participació de la Dra. Susana Duch.

En el congrés van participar especialistes de glaucoma de tot el territori nacional i va destacar per ser el primer que es va poder celebrar amb presència física, deixant enrere dos anys de congressos virtuals.

El programa científic del congrés va basar les seves temàtiques sota el títol “Què hi ha de nou en la cirurgia del glaucoma?”, en el que la Dra. Susana Duch va realitzar la seva ponència sobre el Molteno 3, un implant pel tractament del glaucoma que te com a objectiu reduir la pressió intraocular de l’ull associada a aquesta patologia.

Després de dos anys, els professionals de glaucoma recuperen amb il·lusió el congrés en format presencial.

La Dra. Susana Duch ens detalla les principals temàtiques i novetats debatudes, destacant noves tècniques quirúrgiques, sempre amb l’objectiu de prioritzar la qualitat de vida del pacient.

“Es reprèn la reunió anual de la Societat Espanyola de Glaucoma. Després de dos anys de comunicacions digitals, ens hem pogut tornar a reunir en persona i gaudir de l’intercanvi d’opinions i de les discussions en viu i en directe.

Ha sigut una tornada a la normalitat després de dos anys en els que han aparegut noves tècniques quirúrgiques i tenim ja resultats d’estudis, que s’han realitzat durant aquest període de temps.

A mode de resum, cal destacar l’entrada amb força de la medicina de precisió avalada pels estudis genètics individualitzats i la importància de les guies basades en l’evidència clínica. La pràctica clínica no pot obviar la qualitat de vida del pacient i l’ha de tenir present davant de qualsevol decisió terapèutica que prenguem.” Dra Susana Duch

El XVI congrés de la Societat Espanyola de Glaucoma va estar dotat de ponències i simposis.

Congrés Glaucoma 2022 - Ponència - Dra. Duch - Dr. Goñi - Prof. Martinez de la Casa - Dr. Alfonso Anton

Durant el congrés, la Dra. Susana Duch també va participar en el simposi: Com influeix l’edat en el tractament del glaucoma? Organitzat per a Baush & Lomb en el què el Dr. Pedro Corsino Fernandez Vila va presentar, a mode de taula rodona, casos clínics i problemes reals que van ser discutits pel panell d’especialistes en glaucoma. A la foto, d’esquerra a dreta: Dra. Susana Duch, Dr. Francisco Goñi, Professor José María Martínez de la Casa i Dr. Alfonso Antón.

“Entre els simposis que es van oferir durant la tarda del dijous dia 10 de març vam poder gaudir de taules rodones de casos clínics en els que els diferents experts van donar la seva opinió als diferents supòsits clínics.” Dra. Susana Duch.

El glaucoma és una de les principals causes de ceguesa del món.

El glaucoma és una neuropatia que afecta al nervi òptic de l’ull i representa una de les principals causes de ceguesa del món.

Cal recordar, que en la fase inicial de la malaltia, la majoria de pacients no presenten símptomes perceptibles fins que ja hi ha una afectació del nervi òptic que no és recuperable. Al no tenir possibilitats de recuperació, aquesta malaltia requereix d’una especial atenció i control per tal d’evitar que avanci silenciosament.

D’aquí ve la necessitat de realitzar congressos en els que es parli de les últimes tecnologies i es discuteixin casos reals que, posats sobre la taula, ajudin a avançar en la lluita d’aquesta patologia.

Per aquest motiu, destaquem la importància de realitzar una revisió ocular anual.

Sempre atents a noves tècniques i tecnologies.

La formació contínua del nostre equip d'especialistes de glaucoma, la participació en congressos i poder compartir coneixements sobre les últimes tecnologies, tractaments i aprenentatges basats en casos reals ajuden a avançar en la lluita d’aquesta patologia.

Demana la teva revisió anual trucant al telèfon 934 15 56 37 o enviant  un WhatsApp AQUÍ.

Creat: 16/03/2022 / Actualitzat: 25/07/2024

¿Podem ajudar-te?

Contacteu ara

Pas 1 de 2
Pas 2 de 2

Informació bàsica sobre protecció de dades de caràcter personal: Responsables del tractament: Institut Comtal d'Oftalmologia, S.L. i Gestió i Microcirurgia Ocular, S. a. Finalitat i legitimació: comuniquem amb vostè per mitjans electrònics, consentiment exprés de l'interessat. Cessió de dades: per a prestar els nostres serveis i obligació legal Drets: d'accés, informació, rectificació, supressió, limitació, portabilitat, oposició i a no ser objecte de decisions automatitzades, com indica la nostra política de privacitat. Per a més informació pot accedir a https://www.verte.es/ca/politica-privacitat/.